Frijsenborg Efterskole sendir tveir lærarar til Føroyar

mentan14-06-2017 - 20:51 - Jóanis Nielsen

 Pressemeddelelse

Frijsenborg Efterskole sender 2 lærere til Færøerne

 Mandag d.19. - onsdag d. 21. juni besøger 2 lærere fra Frijsenborg Efterskole til Færøerne for at fortælle om mulighederne for at komme på efterskole i 9. eller 10. klasse. Mandag aften kan man høre mere i Klaksvik i Spaniastova kl 20.00 og tirsdag aften i Torshavn på Perlan kl. 20.00. 

Frijsenborg Efterskole har plads til 91 elever og ligger i Hammel mellem Århus og Viborg. Det er en bred almen skole, der bygger på det grundtvigske menneskesyn. Det er et optimistisk menneskesyn, der tror på at den enkelte kan udvikle sig gennem oplysning om livet. 

Frijsenborg Efterskole vægter fagligheden højt. I faget medborgerskab møder eleverne mange interesserede og interessante gæster fra både fra indland og udland. Blandt gæsterne i dette skoleår har været digteren Jens Rosendahl, militæranalytiker fra Forsvarsakademiet Johannes Nordby og direktør for Danida Martin Herman, studerende fra USA og en skoleforsker fra Japan. Skolen ønsker at eleverne møder spændende fagpersoner og opinionsdannere som kan udfordre fagligt, kulturelt og samfundsmæssigt. 

Et andet fagligt flagskib er naturfag, hvor eleverne undervises i biologi, geografi, fysik og kemi. Her har eleverne, udover den daglige projektorienterede undervisning, deltaget i foredrag og debatter på skolen med bl.a klimadebattør Jesper Theilgaard, DR journalist Mathilde Kimer, direktør på Moesgaard Museum Jeanette Varberg, 

Det tilstræbes at skabe et hjemligt miljø, hvor tillid præger samværet, hvor det er naturligt at møde holdninger og udvise respekt for andres, hvor frihed kan trives i et forpligtende fællesskab, og hvor medindflydelse og medansvar indgår i en demokratisk tankegang. 

De vigtigste regler på Frijsenborg Efterskole er at man skal vise hensyn til andre. Frijsenborg Efterskole var den første efterskole, hvor rygning ikke var tilladt og det er heller ikke tilladt at bruge andre euforiserende stoffer eller drikke alkohol på skolen. 

Frijsenborg Efterskole fokusere på det hele menneske, derfor er kosten naturligvis vigtig. Maden laves så vidt muligt fra bunden og største delen af råvarerne er økologiske. Det er eleverne selv der er med til at lave maden, så de på den måde lærer at lave god mad. 

Gennem årene har Frijsenborg Efterskole haft flere elever fra Færøerne og vi håber i fremtiden der vil komme endnu flere. Hvis I vil høre mere, så kom mandag d. 19/6 i Klaksvik i Spaniastova kl 20.00 eller tirsdag d. 20/6 i Torshavn på Perlan kl. 20.00.. Man kan også gå ind på vores hjemmeside www.fus.dk Mette Sig Pedersen